Veelgestelde vragen

DROOM! de Landerij

Is het restaurant en het terras open?

Bij DROOM! de Landerij ben je dagelijks welkom van 10:00 tot 17:00 uur.
Je kunt tot en met 16:00 van onze lunchkaart bestellen en tot 16:30 uur van de borrelkaart.

Het terras kent twee gedeeltes. Naast het restaurant tussen de muren van de oude stal word je als vanouds bediend.
Het terras op het plein is een zgn. QR-terras geworden.  Daar zorg je zelf voor je bestelling via de QR-code op je tafeltje. Je opent de code met de QR-reader app op je smartphone. Je bestelt en betaalt via je mobiel en daarna wordt jouw bestelling verzorgd vanuit de buitenbar.
Bij de buitenbar kan je ook een lekker ijsje halen.
Deze aanpak voorkomt drukte bij de bar in het restaurant en zorgt voor vlottere bediening.

 

Kinderboerderij

Is de kinderboerderij open?
Je kunt ons elke dag bezoeken. De openingstijden zijn van 12:00 tot 13:30 uur en van 14:15 tot 17:00 uur.
In de ochtend verzorgen wij eerst de dieren en laten we de dieren even rustig wakker worden :). Ook de kinderboerderij runnen we volledig met een enthousiast team van vrijwilligers. Om een goede verzorging te waarborgen en voor iedereen een prettig bezoek te kunnen garanderen, kiezen we ervoor om iedere dag vanaf 12:00 uur open te zijn. Leuk als je langskomt.

Aai-verlof
Onze kinderboerderij is best uniek. Meestal mogen kinderen de dieren, onder begeleiding, aaien. Zo raken ze vertrouwd met de dieren en leren goed met de dieren omgaan.
Af en toe kan het helaas niet. Als het erg heet is krijgen de dieren hitte-verlof. Soms zijn er te weinig vrijwilligers beschikbaar en ook dan krijgen de dieren aaiverlof. Soms is de kinderboerderij hierom ook even gesloten.

Zijn er speciale maatregelen in coronatijd?
Er zijn geen corona maatregelen meer. De ingang via de dierenweide blijft nog in stand.

Kan ik de dieren van dichtbij zien?
Onze dierverzorgers laten de dieren ook in de buitenverblijven, zodat je de dieren goed kunt zien. Meestal gaan de dieren rond 12 uur naar hun buitenverblijf.

Kan mijn kind meehelpen in de kinderboerderij?
Dierverzorgers zijn tenminste 15 jaar oud. Maar  jongere kinderen kunnen altijd even vragen of ze een handje mogen meehelpen bij een klein karweitje. Dat vinden wij en de dieren helemaal goed.

Kan ik een dier afgeven bij de kinderboerderij?
Wij krijgen regelmatig dieren aangeboden, die om diverse redenen thuis niet meer gehouden kunnen worden. Deze dieren kunnen niet terecht bij de kinderboerderij. De dieren in de kinderboerderij zijn speciaal geselecteerd en meestal van jongs af aan al op de Landerij. Ook vanwege preventie van ziekte is het niet mogelijk om dieren aan te nemen.

 

Op weg naar een rookvrije generatie

Mag ik roken op het terrein van Landerij De Park?
Nee. Vanaf 1 juli 2020 is Landerij De Park rookvrij. Voor het gehele terrein (binnen en buiten) geldt dat we ons aansluiten op de landelijke uitgangspunten. Samen op weg naar een rookvrije generatie. Want ieder kind moet de kans krijgen om helemaal rookvrij op te groeien.

Tuin en kas

Wanneer is de kas open?
De openingstijden zijn:

  • maandag van 9:30 - 12:00 uur
  • woensdag van 14:00 - 16:30 uur
  • vrijdag van 9:00 - 13:00 uur

Vrijwilligers zijn op deze tijden ook in de tuin aan het werk voor het onderhoud. Ze vertellen je graag over alles wat groeit en bloeit in de tuin en in de kas. Neem eens een kijkje!

Kan ik oogst kopen?
Als er oogst is wordt dat voor een klein prijsje verkocht. Dit gebeurt bij de kas of bij de kinderboerderij. Met de opbrengst kopen we nieuwe zaden of gereedschap voor de tuin of de kas.

Natuurspeelplaats en terrein

Kan ik wandelen en spelen op het terrein?
Je bent welkom om op het terrein te wandelen en te spelen. Voor kinderen geldt altijd met begeleiding. De vrijwilligers zorgen voor veilige speeltoestellen.

Wie kan de uitkijk- en ontdektoren beklimmen? 
De doelgroep van de toren is de groep van 6 tot 12 jaar.  Boven kan je de omgeving goed zien en je vindt er borden met natuurinformatie. Kijk maar eens wat je daarvan kan zien!

Waar kan ik zitten en eventueel picknicken?
Verspreid over het terrein ligt een aantal zitboomstammen. Leuk om even te zitten of om er te picknicken en te spelen.

Waar laat ik mijn vuilnis?

Wil je het vuilnis mee naar voren nemen en in de afvalbakken bij de wegwijzers deponeren? Samen houden we Landerij De Park schoon.

Waar vind ik het struinpad? 

Achter op het terrein bij de kano's, zie je de ingang van het struinpad. De moeite waard om te ontdekken.

Kan je zwemmen in het water om Landerij De Park?
Het water rondom Landerij De Park is geen officieel zwemwater. Het wordt ook niet gecontroleerd op zwemwaterkwaliteit. Kijk altijd goed uit.

Hygiëne

Waar kan ik mijn handen wassen?
Voor de kinderboerderij is een extra wasbak met zeep aangebracht. Er worden geen handdoekjes verstrekt. Vaak je handen wassen is de aanbeveling. Er is ook een buitenwasbak bij de Pakschuur.

Waar zijn de toiletten?
Het toilet in de Pakschuur is open voor bezoekers. Graag buiten je handen wassen. Het toilet bij het restaurant is alleen toegankelijk voor gasten van het restaurant en het terras.