Veelgestelde vragen

Maatregelen door corona

Corona update: 21 november 2021

  • Het bestuur en de partnerorganisaties op het terrein van Landerij De Park volgen de maatregelen van de Rijksoverheid.  Het is opnieuw verplicht de 1,5 meter aan te houden. Blijf thuis bij klachten!
    Zie verder bij DROOM! de Landerij en Kinderboerderij.
  • Alle partners en Landerij De Park als geheel nemen daarnaast de landelijke protocollen van de bijbehorende branche-organisaties over. Dit zijn in ieder geval de branche organisaties voor horeca, kinderboerderijen en kinderopvang.

DROOM! de Landerij

Is het restaurant en het terras open?
DROOM! de Landerij is zowel binnen als op het terras dagelijks geopend van 10 -17 uur. De lunch  sluit om 16 uur, de borrelkaart om 16.30 uur Je bent van harte welkom.

Alle maatregelen van de rijksoverheid zijn van kracht. Dat wil zeggen: zowel op het terras als binnen  vragen we om een QR-code.
Binnen is een mondkapje verplicht als je loopt. Als je zit mag het mondkapje af.
De tafeltjes staan weer op 1,5 meter. Ook aan tafel houd je 1,5 meter afstand, tenzij je een huishouden vormt. Groepsreserveringen zijn op dit moment niet mogelijk.
Het toilet binnen is voor gasten van DROOM!. Gasten die niet op het terras zitten, kunnen bij de Pakschuur naar de wc.

Kinderboerderij

Is de kinderboerderij open?
Je kunt ons elke dag bezoeken, behalve op donderdag. Er zijn nu te weinig vrijwilligers, daarom sluiten we op donderdag. De openingstijden zijn van 12:00 tot 13:30 uur en van 14:15 tot 17:00 uur.
In de ochtend verzorgen wij eerst de dieren en laten we de dieren even rustig wakker worden :). Ook de kinderboerderij runnen we volledig met een enthousiast team van vrijwilligers. Om een goede verzorging te waarborgen en voor iedereen een prettig bezoek te kunnen garanderen, kiezen we ervoor om iedere dag vanaf 12:00 uur open te zijn. Leuk als je langskomt.

Zijn er speciale maatregelen in coronatijd? 
De toegang is via de zijde van de dierweides.   Het mondkapje is binnen weer verplicht vanaf 13 jaar. Om de 1,5 meter afstand mogelijk te maken is er momenteel een maximum van 15 bezoekers tegelijk.

Kan ik de dieren van dichtbij zien?
Onze dierverzorgers laten de dieren ook in de buitenverblijven, zodat je de dieren goed kunt zien. Meestal gaan de dieren rond 12 uur naar hun buitenverblijf.

Kan mijn kind meehelpen in de kinderboerderij?
Dierverzorgers zijn tenminste 15 jaar oud. Maar  jongere kinderen kunnen altijd even vragen of ze een handje mogen meehelpen bij een klein karweitje. Dat vinden wij en de dieren helemaal goed.

Op weg naar een rookvrije generatie

Mag ik roken op het terrein van Landerij De Park?
Nee. Vanaf 1 juli 2020 is Landerij De Park rookvrij. Voor het gehele terrein (binnen en buiten) geldt dat we ons aansluiten op de landelijke uitgangspunten. Samen op weg naar een rookvrije generatie. Want ieder kind moet de kans krijgen om helemaal rookvrij op te groeien.

Tuin en kas

Wanneer is de kas open?
De openingstijden zijn:

  • maandag van 9:30 - 12:00 uur
  • woensdag van 14:00 - 16:30 uur
  • vrijdag van 9:00 - 13:00 uur

Vrijwilligers zijn op deze tijden ook in de tuin aan het werk voor het onderhoud. Ze vertellen je graag over alles wat groeit en bloeit in de tuin en in de kas. Neem eens een kijkje!

Kan ik oogst kopen?
Als er oogst is wordt dat voor een klein prijsje verkocht. Dit gebeurt bij de kas of bij de kinderboerderij. Met de opbrengst kopen we nieuwe zaden of gereedschap voor de tuin of de kas.

Natuurspeelplaats en terrein

Kan ik wandelen en spelen op het terrein?
Je bent welkom om op het terrein te wandelen en te spelen. Voor kinderen geldt altijd met begeleiding. De vrijwilligers zorgen voor veilige speeltoestellen.

Wie kan de uitkijk- en ontdektoren beklimmen? 
De doelgroep van de toren is de groep van 6 tot 12 jaar. Er mag (vanwege corona) nu maximaal 1 volwassene tegelijk op de toren aanwezig zijn.

Waar kan ik zitten en eventueel picknicken?
Verspreid over het terrein ligt een aantal zitboomstammen. Leuk om even te zitten of om er te picknicken en te spelen.

Waar laat ik mijn vuilnis?

Wil je het vuilnis mee naar voren nemen en in de afvalbakken bij de wegwijzers deponeren? Samen houden we Landerij De Park schoon.

Waar vind ik het struinpad? 

Achter op het terrein bij de kano's, zie je de ingang van het struinpad. De moeite waard om te ontdekken.

Kan je zwemmen in het water om Landerij De Park?
Het water rondom Landerij De Park is geen officieel zwemwater. Het wordt ook niet gecontroleerd op zwemwaterkwaliteit. Kijk altijd goed uit.

Hygiëne

Waar kan ik mijn handen wassen?
Voor de kinderboerderij is een extra wasbak met zeep aangebracht. Er worden geen handdoekjes verstrekt. Vaak je handen wassen is de aanbeveling. Er is ook een buitenwasbak bij de Pakschuur.

Waar zijn de toiletten?
Het toilet in de Pakschuur is open voor bezoekers. Graag buiten je handen wassen. Het toilet bij het restaurant is alleen toegankelijk voor gasten van het restaurant en het terras.