Wandelen en fietsen in de omgeving

Ontdek je omgeving

Veel mooie routes!

Hier vind je een overzicht van wandelingen en fietstochten die bij Landerij De Park beginnen of waar je de Landerij onderweg aan doet. Van verschillende routes is ook een folder beschikbaar. Deze kun je afhalen in het restaurant op Landerij De Park. Veel plezier met het ontdekken van de mooie omgeving.

 

Honden aangelijnd

Ga je eropuit met je hond? Op het terrein van Landerij De Park zijn honden welkom, mits ze aangelijnd zijn. In de kinderboerderij zijn honden niet toegestaan. Alles wat je wilt weten over honden in Park Lingezegen lees je hier.

Park Lingezegen

De parkorganisatie die Park Lingezegen beheert heeft een handige recreatiekaart gemaakt. Veel van deze wandelingen en fietstochten gaan door Park Lingezegen. Ons mooie 17.000 ha tellende landschapspark is het ontdekken waard. Geniet ervan!

Archeo-route: het kralensnoer 

Deze route die je vanaf startpunt Landerij De Park kunt lopen is zo’n 7 km lang. Het kralensnoer voert je langs de locatie van een mooie archeologische vondst, langs de prachtige Grote Kerk van Elst met daaronder de Romeinse tempel en door het gezellige centrum van Elst, om vervolgens weer hier terug te keren. Onderweg lees je op een informatiebord (nummer 1 op de kaart) meer over de vondst van bijzondere kralen in een graf uit de Vroege Middeleeuwen. Onder deze kralen bevond zich ook een vreemde eend in de bijt, namelijk een kraal uit de Romeinse Tijd.

Rondje Park Lingezegen

Deze fietstocht van 38 km start bij Landerij De Park. Park Lingezegen is een 1700 hectare groot landschapspark. Deze fietsroute neemt je mee door het park, waar mens en natuur in harmonie met elkaar samenleven. Onderweg kom je onverwacht mooie plekjes tegen zoals lanen met hoge bomen, stukjes bos en natuurlijk rivier de Linge. De route brengt je langs de Water Ydille, een waterrijk natuurgebied waar vogelspotters hun ogen uitkijken. Ook fiets je nog een stuk over de dijk langs de Waal en misschien zie je in de uiterwaarden nog wel ‘wilde’ koeien of paarden. Bij Landerij De Park hebben we laadpalen om je elektrische fiets mee op te laden.

Romeinse Lint

Rondom Landerij De Park ligt een parcours van 5 kilometer. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, hardlopen of skeeleren. Het parcours heet het Romeinse Lint en is onderdeel van Park Lingezegen. Je kunt je auto goed parkeren aan De Park en bij het evenemententerrein. Lekker actief en dan na afloop even aanwaaien bij Landerij De Park, natuurlijk!

Archeo-route

Vanaf startpunt Landerij De Park voert deze archeo-route je in zo’n 7 km langs de Rijkerswoerdse Plassen. Let goed op de recreërende waterratten, die jou daar een nat pak bezorgen als ze in het water plonzen. Bovenal is dit een route vol van historie. In de Tweede Wereldoorlog is hier hevig gevochten. Ook de resten uit deze periode worden inmiddels als archeologische vondsten gezien. Tijdens deze archeologische route lees je meer over deze tijd (nummer 2 op de kaart) en op de archeologiepagina van Park Lingezegen is meer informatie te vinden over bijzondere vondsten. Na afloop van de wandeling zien we je graag bij Landerij De Park!

Kunstfietsroute (oost)

Met de kunstfietsroute (56 kilometer) kom je langs (bijna) 40 openbare kunstwerken in het Betuwse landschap. De meeste kunstwerken liggen direct aan de route. Voor sommige kunstwerken moet je een stukje om fietsen. De route maakt gebruik van de bekende fietsknooppunten en bestaat uit een oostelijk en een westelijk deel. Als je de beide delen samen fietst, is de totale lengte ongeveer 56 kilometer. De oostelijke kunstfietsroute is 27 kilometer. Start- en eindpunt is bij Landerij De Park. Plaatsen die je aandoet tijdens de route zijn Driel, Heteren, Homoet, Valburg en Elst.

Ommetje De Park

Vanaf Landerij De Park kun je Ommetje De Park lopen. De wandeling van 3,5 kilometer begint en eindigt bij Landerij De Park en gaat door het deelgebied De Park van Park Lingezegen. Verharde, maar soms ook modderige en hobbelige paden voeren je onder andere langs een voormalig kasteelterrein, de majestueuze Notenlaan, en de jachtpoel. Kom je uit de Arnhemse wijk Schuytgraaf, dan kun je daar al aan de rand van de wijk de wandeling starten.

NS Wandeling Park Lingezegen 

Tussen Station Elst (Gld) en Station Arnhem Centraal is een fraaie NS wandeling uitgezet. Deze komt langs Landerij De Park. Je kiest voor 7, 5, 9 of 16 km. Het beginstation is Elst (Gld.) en je stapt weer op bij (eind)station Arnhem Centraal. Hier vind of print je de route: Landschapspark 'Park Lingezegen'.

Klompenpad 't Percksepad

Klompenpad ’t Percksepad leidt je over uitgestrekte landbouwgronden door knusse bosjes in De Park en rietmoeras in het Waterrijk in het noordelijke deel van Park Lingezegen. De lengte is 12 kilometer, je kan de route inkorten in een ronde van 6 of 7 kilometer. Je kunt o.a. starten bij Landerij De Park.

 

 

Ommetje de groene loper

Ommetje De Groene Loper  is met z'n 4 km binnen een uur gelopen. Onderweg is er gelukkig genoeg te zien en te doen. Al wandelend door het gras geniet je van wel vier voedselbossen. Dit zijn: de Parkse Gaard, de EcoVredeGaard, de Cidergaard, de Santackergaard. Daarnaast kom je langs de kasteeltuin en de permacultuurtuin van Landerij De Park. De wandeling begint en eindigt bij Landerij De Park. De wandeling is ontwikkeld door Stichting 'Overbetuwe Groen Natuurlijk'.

Groene wissel

 

Met deze leuke rondwandeling van 12 km, vanaf station Elst maak je kennis met deelgebied De Park van Park Lingezegen. Tijdens de wandelroute kuier je regelmatig over het Romeinse Lint: een watergang met daarlangs een verhoogd pad van ongeveer 5 kilometer, gelegen op een oude loop van de Rijn in de Romeinse tijd. Nadat je uit de trein bent gestapt wandelt je eerst een flink stuk door Elst en onderweg kun je de horeca van Landerij De Park gezellig aandoen. De tocht voert je verder over graslandranden, door bosrandpaadjes en schitterende slingerpaadjes.