Alle attracties

Ontdek Landerij De Park

Beleef samen de mooiste momenten. Voor de kleinsten, de hele familie of natuurliefhebbers. Op Landerij De Park loop je tussen zonsopgang en zonsondergang vrij rond. De toegang is gratis. Aan groepen vragen we een kleine bijdrage. Bekijk al onze natuurattracties.

Activiteiten

 • open imkerijdag

 • Imker bij de stal

 • Imker bij de stal

 • Natuurspeelplaats

  Ga op avontuur in onze natuurspeelplaats. De natuurspeelplaats is ontworpen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Hier klim en klauter je erop los. Lukt het jou om via de wiebeltouwen over de wadi te komen? Midden in de natuurspeelplaats staat de stoere uitkijktoren. Klim snel naar boven en kijk of er iets spannends te zien is. Naast een prachtig uitzicht vind je er leuke borden met slimme natuurweetjes over bijvoorbeeld vogels en wolken. Kijk maar of je ze ziet.

  Struinpad

  Durf jij met je ouders of begeleiders het struinpad af? Rondsnuffelen en op zoek naar leuke plekjes, verrassende uitkijkjes of onverwachte obstakels. Het pad leidt je door de wildernis achter op het terrein. Langs de wadi, over de klimbomen, tussen de hoge struiken door….. volg gewoon het pad en kijk waar je uitkomt. Het struinpad ontdek je altijd samen met je ouders of begeleiders.

   

  Zandhoek

  Vlakbij het terras ligt de zandhoek. Dit is de plek voor de kleinsten. Lekker graven in het zand, zandtaarten bakken of stoere burchten bouwen. En natuurlijk heerlijk schommelen of samen een fantasiespel spelen in de wilgentipi of het speelhuisje. De speelse vormen geven ruimte aan fantasie en avontuur beleven. De zandhoek biedt eindeloos speelplezier met natuurlijke materialen waar kinderen zich heerlijk uitleven. Veel speelplezier!

  Kinderboerderij

  Ontdek alles over dieren in onze kinderboerderij. Heel bijzonder aan onze kinderboerderij is dat de meeste dieren geaaid mogen worden. Soms mag je ook helpen bij het voeren. De dierenverzorgers van de kinderboerderij vertellen je alles over de dieren. Kan jij alle namen onthouden? Op woensdagmiddag van 15:30 uur tot 16:30 uur zijn de kinderen van het jeugdteam aanwezig. Zij zijn 8 tot 12 jaar oud en helpen na een leuk programma van 10 weken mee op de kinderboerderij. Wil jij ook meedoen met het jeugdteam? Neem dan contact met ons op. De kinderboerderij is dagelijks geopend van 12:00 uur tot 13:30 uur en van 14:15 uur tot 17:00 uur.

  Weide

  Geniet van de weidse ruimte op onze weide. Hier mag je picknicken, een spel spelen of genieten van de natuur om je heen. Op de zitboomstammen kom je even tot rust of toch niet... hup, aan de kant want voor kinderen is de boomstam een prachtige 'brug' om op te spelen en klauteren! Een deel van het gras op de weide is gemaaid en een deel wordt juist lang gelaten. Dat is goed voor bloemen en voor insecten, vogels en andere dieren die daar dankbaar gebruik van maken.

  Labyrint

  In het labyrint kun je antwoord krijgen op een wens, een vraag of een probleem. Dit labyrint ziet eruit als een hart. Loop rustig door de 7 gangen naar het midden. Dat kan maar op een manier. Denk tijdens het lopen aan je vraag of wens. Weet jij hoe je ermee om moet gaan als je in het centrum bent? Kijk je er misschien anders tegenaan? In een doolhof dool je rond, in het labyrint ga je op onderzoek uit. Ga jij de uitdaging aan?

  Tuin en kas

  Wat ontdek jij in onze bijzondere tuin? Je vindt er verschillende soorten groenten en kruiden, afgewisseld met mooie bloemen en struiken. Naast de bekende soorten zijn er ook veel verrassende varianten te vinden. Ken jij ze allemaal? De oogst verkopen we aan bezoekers en je kan op speciale dagen ook helpen plukken. Houd daarvoor de activiteiten in de gaten. Met de kas kunnen we het seizoen wat verlengen. Hier vind je de meer kwetsbare planten. Wil jij meer weten over moestuinieren of kun je wel wat tuintips gebruiken? De vrijwilligers die de tuin beheren zijn er regelmatig te vinden en vertellen jou graag over alles wat met moestuinieren te maken heeft. Spreek hen gerust aan.

  Zonne-electrospel

  Bij de dierenweide vind je het zonne-electrospel. Ontdek welke twee plaatjes bij elkaar horen. Wat weet jij allemaal al? En weet je ook waarom ze bij elkaar horen? Het zonne-electrospel is een spel waar je iets leert over natuur, milieu en duurzaam leven. Leuk om samen te doen met je vriendjes en vriendinnetjes. Af en toe wisselen we de bordjes, dus vergeet niet te kijken als je er langs loopt. Het doel van het spel is om meer te weten te komen over zorg voor het milieu en je eigen natuur.

   

  Vuurplaats

  Op het centrale plein van Landerij De Park kom je langs de vuurplaats. Bij speciale evenementen kun je er broodjes bakken, popcorn maken of marshmallows roosteren. De vuurplaats gebruik je altijd in overleg met Landerij De Park en onder begeleiding. Voor scholen, groepen en voor BSO De Landerij, die op het terrein gevestigd is, is het een prachtige plek om samen te komen. Heb je interesse om dit met jouw groep te doen, neem dan contact met ons op.

  Bijenstal

  Bijen eng? Nee hoor, ze zijn prachtig. Kom maar eens kijken in de bijenstal, achter de kas. De imkers van onze bijenstal zorgen voor de bijenkasten. Door het bestuiven van bloemen helpen bijen de groei van groenten en fruit, die wij in ons dagelijks leven nodig hebben. Bijen zijn dus heel belangrijk voor onze natuur en ze leveren ook nog eens heerlijke honing. De honing wordt verkocht in de kinderboerderij. Bijen zijn goedaardige insecten en steken alleen wanneer ze zich bedreigd voelen. Vraag onze imkers voor meer informatie of een rondleiding.

   

  Waterrad

  Spelen met water, wie houdt er niet van? Midden op de grote weide staat het waterrad van wel 3,5 meter hoog! Je moet echt samenwerken om het water op te pompen en te laten stromen in de bakken. Met een stoere handpomp pomp je het water in het rad. Draai het grote rad zodat het water in de goot komt. Lukt het jullie? Waar gaat het water allemaal heen? Meteen naar beneden, vasthouden, linksom of rechtsom laten stromen. Bij het waterrad is spierkracht, samenwerking en nieuwsgierigheid nodig.

  Vlindertuin

  Tussen de kas en de bijenstal vind je de vlindertuin. In de tuin zie je bloemen en planten die heel aantrekkelijk zijn voor bijen, vlinders en andere insecten.
  Een kleurrijk geheel. Met deze tuin helpen we de insecten om goed te kunnen overleven. Belangrijk voor de natuur!