Mijn naam is Hans

Beste lezer! Mijn naam is Hans Goderbauer. Sinds kort ben ik vrijwilliger bij de Landerij en “trekker” (zeg maar aanspreekpunt) van het team PR & Communicatie. Dat is het team dat onder meer deze nieuwsbrief maakt. Wat zal ik je over mijzelf vertellen? Van beroep ben ik historicus, geschiedenis vind ik een leuk vak. Toch heb ik maar weinig voor de klas gestaan.

Het langst – 22 jaar om precies te zijn – heb ik als rijksambtenaar gewerkt voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst IND. Daar voerde ik gesprekken met asielzoekers en besliste ik op hun aanvragen: afwijzen of inwilligen. Ik denk dat ik voor veel asielzoekers echt wat heb kunnen betekenen. En ik heb er veel geleerd – ook van hen – over hoe mensen daadwerkelijk leven in de wereld om ons heen.

Maar nu ben ik met pensioen. Dan heb je de tijd aan jezelf, zo heet het. Ik doe veelal het huishouden (mijn vrouw geeft les aan Oekraïense kinderen), surveilleer bij toetsen en examens op een middelbare school in Nijmegen en zorg van tijd tot tijd voor een goede gang van zaken op een van de stembureaus in mijn woonplaats Elst. Ook maak ik wekelijks tijdens een workshop keramiek diverse constructies van klei. En nog meer dan voorheen loop ik thuis gewoon de tuin in. Met snoeien, planten, maaien, water geven, stekken en schoffelen probeer ik er naar eigen inzichten wat moois van te maken. Heerlijk vind ik dat, zeker nu straks het voorjaar weer begint!

En nu ben ik dus ook aan de slag voor de Landerij. Samen met Iris, Sita, Marco en Hans – ervaren in vormgeving, social media content en redactie – zijn we plannen voor het nieuwe jaar aan het uitwerken. Niet alleen leuk om te doen, maar voor mijzelf ook een goede manier om de Landerij van binnenuit te leren kennen. Een plek voor jong en oud, om te genieten van de natuur en er – samen of in je eentje – telkens weer iets nieuws te ontdekken!