Kinderboerderij nieuws: Meisje of jongen?

We hebben een aantal jonge dieren op onze kinderboerderij erbij gekregen.
Terwijl wij met een aantal kinderen van de BSO stonden toe te kijken werden er vier caviaatjes geboren. Hoezo natuurbeleving!!! Een geweldige ervaring. Caviaatjes komen kant en klaar ter wereld en ze doen het goed. Als de dierenarts goed heeft gekeken , dan zijn het drie meisjes en één jongen.
In maart hebben we drie Duitse reuzen gekocht. De kinderen hadden weer mooie namen bedacht: Moos, Floor en Suus. Maar onlangs bleek dat Suus toch een genderprobleem had en liever Guus wilde heten. Het seksen van kleine dieren valt niet altijd mee. Inmiddels is Guus “geholpen” en mag hij binnenkort weer bij de ander konijnen.
De drie oudere kleine konijntjes hebben gezelschap gekregen van nog drie jonge kleine konijntjes. Nu maar hopen dat we daar het geslacht goed hebben bepaald.
Er zijn ook nog een eendenkuiken en een krielkippenkuiken bij ons geboren. Moeder eend zorgt goed voor Piep. Maar moeders krielkippen konden de stress niet aan. Dus het kippen kuiken hebben we apart moeten zetten. We hebben er twee kuikens bij gekocht zodat hij/zij niet zo alleen is.
Van eenden en kippen kun je in het begin niet zien of het meisjes of jongens zijn. Dus dat wordt afwachten.