Kerstengeltjes van bijenwas

Op 9 december heeft het imkerteam van de Bijenstal van Landerij de Park met kinderen  figuren gegoten van bijenwas. De bijenwas is gewonnen uit oude bijenraten. De oude bijenraten zijn in de zonnewassmelter geplaatst en door de zonnewarmte is de bijenwas daaruit gesmolten. Deze was is samen met bijenwas die we gekregen hebben van imker Eric Blankert uit Gendt gebruikt voor het gieten van wasfiguren. Kinderen konden kerstfiguren zoals engelen, klokjes, sneeuwpopjes e.d. gieten in speciale mallen. Ook konden kleine waskaarsjes in de vorm van een bijenkorfje  worden gegoten

Het was een groot succes, zo’n 25 kinderen hebben wasfiguren gegoten en deze mochten worden meegenomen naar huis. De wasfiguren konden worden voorzien van oogjes zodat deze in een kerstboom konden worden opgehangen.

Het was een zeer geslaagde en gezellige activiteit. Het was een sfeervolle, creatieve bijeenkomst en leuk om in deze tijd van het jaar met kerstfiguren in  de weer te zijn. De Groene kamer, de ruimte op de Landerij  waar deze activiteit plaatsvond, was gevuld met de heerlijke geur van bijenwas.

 

Als imkerteam vonden we het een zeer geslaagde activiteit. De moeite waard om dit in de toekomst te herhalen.