Honing slingeren

Datum / Tijd: 20 augustus 2022 | 13:30 - 16:00


Honing slingeren  (ivm hitte verplaatst van 13 naar 20 augustus)

Op zaterdag 20  augustus van 13:30 uur tot 16:00 uur wordt er op Landerij de Park weer honing geoogst. Voor kinderen is dit erg leuk omdat ze hierbij mogen helpen.

De kinderen helpen mee, de volwassenen blijven buiten.
We zetten een ‘parcours’ door De Pakschuur uit, zodat het voor iedereen veilig en comfortabel is. Bij de entree naast de vuurstookplaats krijgt ieder kind een nummer uitgereikt. Iedere 10 minuten schuiven de kinderen één station door. Hiermee voorkomen we dat je lang moet wachten op je beurt en in de tussentijd kun je zelfs nog even iets anders doen. Er mogen 8 a 9 kinderen tegelijkertijd in De Pakschuur zijn om te helpen. Als jouw kind aan de beurt is om naar binnen te gaan, koop je als ouder(s) alvast een etiket dat, als de kinderen klaar zijn, op hun pot honing mogen plakken. Een leuk aandenken voor thuis.

In De Pakschuur zullen onze imkers de kinderen begeleiden langs de werkstations. De drie werkstations zijn van buitenaf goed te zien voor de (groot)ouders. Je ontzegelt eerst de raten, daarna slinger je de honing en je leert hoe je de honing netjes bottelt. Het meedoen is gratis en voor € 5,- per etiket mag je een zelf gevuld potje honing mee naar huis nemen. De kinderen komen door de deur aan de oprit weer naar buiten. Buiten de Pakschuur zal een van onze vrijwilligers aanwezig zijn voor informatie en vragen.

In de kijkruimte van de bijenstal zie je hoe de honing door de bijen binnen wordt gebracht, na de workshop van vandaag heb je ook geleerd hoe honing op je boterham of in de thee terecht komt. Kom langs en doe mee!