Honing slingeren

Datum / Tijd: 22 mei 2022 | 13:30 - 16:00


Op zondag 22 mei van 13:30 tot 16:00 uur wordt er op Landerij de Park weer honing ‘geoogst’. Kinderen kunnen hierbij assisteren. We doen dit met een parcours, waar de kinderen aan deelnemen. Ouders gaan niet mee naar binnen, maar kunnen via de ramen volgen wat er gebeurt.

Er kunnen 8 à 9 kinderen tegelijkertijd in de Pakschuur zijn om te helpen. Hiertoe worden volgnummers uitgereikt bij de entree naast de vuurstookplaats. Iedere 10 minuten schuiven de kinderen één station door. Hiermee voorkomen we dat kinderen en hun ouders lang moeten wachten op hun beurt en in de tussentijd iets anders kunnen gaan doen.

De drie ‘werkstations’ zijn van buitenaf goed te zien voor de (groot)ouders. Er worden door de kinderen achtereenvolgens raten ontzegeld, er wordt honing geslingerd en gebotteld. De kinderen kunnen à € 5,= per etiket een zelf gevuld potje honing mee naar huis nemen.

In de Pakschuur zullen onze imkers de kinderen beschermd begeleiden langs de werkstations. Buiten de Pakschuur zal iemand aanwezig zijn om toe te lichten wat er binnen zoal gebeurt. Op die manier kunnen kinderen hun ervaringen achteraf met de ‘buitenstaanders’ delen. De kinderen komen door de deur aan de oprit weer naar buiten.

Als kinderen aan de beurt zijn om binnen aan het werk te gaan, kunnen ouders een etiket kopen om dit, als de kinderen klaar zijn, op hun potje te plakken. Leuk voor op de eettafel! In de kijkruimte van de bijenstal kunnen kinderen zien hoe de honig door de bijen binnen wordt gebracht, na vandaag dus ook hoe die op hun boterham of in de thee terecht komt!