Zomernieuwsbrief juli 2023


Beste gebruiker,

Na het nogal natte vroege voorjaar (wie herinnert zich dat nog?) is het al weken hoogzomerwarm. De een vindt dat heerlijk, de ander zucht onder die temperaturen. Maar kom eens langs en vraag het onze dieren, onze planten, onze vrijwilligers en onze bezoekers. Trouwens: ook op een bewolkte dag is het fijn op de Landerij!

Ook de afgelopen maanden bruiste de Landerij van activiteiten. We vulden er gemakkelijk deze nieuwsbrief mee. Ook hebben we onze Spe(e)lregels opnieuw geformuleerd. Bekijk ze bijvoorbeeld hier direct onder (of in een van de kiosken bij de entree van ons erf).

Veel leesplezier!

Landerij De Park | PR team

Vlinders in je ...

Ze kunnen in je buik zitten, maar zeker ook in de tuin rondfladderen. Zaterdag 8 juli was de landelijke vlinderteldag. Maar bij ons op De Park kun je elke (zonnige) dag wel vlinders komen observeren, volgen en bewonderen in de vlindertuin. De Landerij is een plek om verliefd (op) te worden!

Lees verder
Vlinders in je ...

"Kan een geit omvallen…

"Kan een geit omvallen…
… als ze schrikt?" Zomaar een van de vele vragen die bezoekers van onze kinderboerderij stellen. Meestal weten onze vrijwilligers daar wel een antwoord op. En al zeker Alexandra, sinds 1 mei van dit jaar onze beheerder. Ze heeft een para veterinaire opleiding in Barneveld afgerond, dus dan weet je het wel! Met als kanttekening dat Alexandra na die studie nogal een ander werkveld vond en daar jaren carrière maakte. Hier en daar zijn dus wel wat feitjes weggezakt. Maar dan is Google je handige hulp, toch?

Lees verder

Schommelpret

De kinderen hebben hem allang ontdekt: onze nieuwe schommelrek. Het oude was aan vervanging toe. Wat doe je het liefst: zelf zo hoog mogelijk, je met de ogen dicht laten duwen of met een hele groep samen heen en weer? Het nieuwe rek is gerealiseerd met de Overbetuwe Doet Cheques. Alle gevers weer hartelijk bedankt. Ook is de ondergrond en …

Lees verder
Schommelpret

IJverige (tuin)lui

IJverige (tuin)lui
Net voorbij de kruidenspiraal is een veld met pompoenen. Maar ook onkruid vindt het daar heerlijk. Onze ijverige tuinlui hebben de pompoenen weer vrijheid gegeven. Kruiwagens vol onkruid werden gerooid. De wilde wingerd werd zelfs helemaal apart gehouden; die groeit zo agressief dat we die liever kwijt dan rijk zijn. Nu kunnen de pompoenen weer groeien. Er staan wel vijf …

Lees verder

Loopkuikens

Onze loopeenden zijn trotse ouders geworden. Kom zelf maar eens kijken. De twee kuikentjes zijn woensdag 31 mei geboren. De kinderen die de boerderij bezoeken mogen weer namen verzinnen maar eerst moeten we weten of het mannetjes/vrouwtjes zijn. Dit kan enkele weken duren voordat we dit kunnen bepalen. Als echte filmsterren zijn ze ook al met bewegend beeld te bewonderen …

Lees verder
Loopkuikens

Cheque voor Struinpad

Landerij De Park heeft een cheque van €1.000 in ontvangst mogen nemen van Autobedrijf Bochane B.V. De vestiging in Elst mocht net als de overige vestigingen €2.000 besteden. De ene helft was voor voorzieningen voor het eigen personeel en de andere helft mocht gedoneerd worden aan een lokaal goed doel. Bochane Elst koos voor Landerij De Park. Landerij De Park is zeer dankbaar voor deze bijdrage. Schenkingen zijn erg belangrijk voor de Landerij en dus is deze gift meer dan welkom! Met dit geld wordt het Struinpad verder ontwikkeld. Heb jij het Struinpad al ontdekt?

Wethouder Chantal Teunissen over Landerij De Park

‘Overbetuwe beweegt' was eind juni op Landerij De Park. Een dag waarin wij samen met ‘Overbetuwe beweegt’ jongeren helpen gezonde keuzes te maken en het plezier in bewegen te vergroten.
Wethouder Chantal Teunissen schreef over haar ervaring: Column

Nu te koop: 'Het egeltje dat trek had'

Nu te koop: 'Het egeltje dat trek had'
Op 30 april is het Egeltjestrekpad geopend. Een pad in de moestuin vol kleuren en geuren, kruiden en vruchten. Mieke Okhuysen, vrijwilliger in het tuinteam, schreef het boekje "Het egeltje dat trek had'. Ze tekende de illustraties en maakte er een verhaaltje bij. Het boekje is nu te koop in de kinderboerderij en de kas en kost € 4.
Met de aankoop steun je Landerij De Park.

Lees verder

Toen ... (2016)

In onze rubriek Toen en Nu weer een mooie terugblik van Imke:
In 2016 kwam ik voor het eerst op Landerij De Park. Onze oudste had een leerzaam uitje met school. Of vooral: hij mocht heerlijk buiten struinen en leerde andere kinderen en de begeleiders over wat er in de sloot zat. Dit was de plek waar hij zich het beste voelde: buiten! De afgelopen zeven jaar komen we (zoon/dochter/man/ik) regelmatig. Door interesse in de activiteiten, door vrijwilligerswerk, en vooral omdat we het een fijne plek vinden. Het is nooit hetzelfde, het verveelt nooit. Ik ken weinig plekken waar kinderen zelf kunnen ontdekken, op zoek kunnen gaan en echt even de rust kunnen zoeken. Als ouders hebben we altijd afspraken gemaakt over wat wel en niet mocht: altijd bij elkaar blijven, en hulp inroepen als er iets mis gaat. De eerste keren gingen we met ze mee. Toen ze wat ouder waren, gingen we regelmatig even kijken waar ze zaten. En nu kunnen ze gewoon zelf op pad, mét duidelijke afspraken. Het enige wat (bijna) nooit lukte, was om ze zonder modder en/of droog thuis te krijgen. En ja, ik mopperde dan. Maar stiekem was ik ook trots op ze. Hoe fijn is het als je kinderen echt zelfstandig op pad gaan en niet bang zijn om vies te worden; Heel fijn! En nog meer: onbetaalbare levenservaring!

... & Nu (2023)

Klompenpad

Vlak naast Landerij De Park ligt de start van een gloednieuw klompenpad. Dit Percksepad is 12 km lang en slingert door de deelgebieden De Park en Waterrijk. Veel wandelplezier!

Activiteiten bij Landerij De Park

Er is weer van alles te beleven op de Landerij. Wil je weten wat? Kijk dan regelmatig op onze pagina:
https://www.landerijdepark.nl/wat-is-er-te-doen/geplande-activiteiten/

Steun Landerij De Park met een gift

Zonder jouw steun kan Landerij De Park zich niet ontwikkelen. Voor nieuwe zaken zijn we afhankelijk van giften, donateurs en fondsen. We vragen geen entree en krijgen geen subsidies. Dat is heel bijzonder!
Wil je Landerij De Park steunen? Een donateurschap is heel welkom. Dat kan al vanaf 25 euro per jaar.
Meld je aan via onze website en word Vriend!
Eenmalige bijdragen zijn ook erg welkom. Scan deze QR-code met je mobiele telefoon, vul zelf een bedrag in en doneer direct! Je gift is aan te merken als ANBI-gift aan Stichting Boerderij Lingezegen. Bedankt alvast!
QRcode Landerij De Park

Zin om mee te helpen als vrijwilliger?

Samen met de professionele partners op het terrein zorgen vrijwilligers voor de meest verrassende middag in het groen. Er zijn veel leuke vacatures. Doe je mee in een van de teams van enthousiaste vrijwilligers?
Zo'n 90 vrijwilligers zorgen voor de natuurattracties, onderhoud en beheer van terrein & gebouwen,
activiteiten en ondersteuning en PR & Communicatie. Voel je welkom om mee te doen.
Lees verder

Burgerinitiatief

Landerij De Park is ontstaan als initiatief van inwoners van Elst en omgeving. Zij wilden zich inzetten voor een plek in de buurt waar natuur en zorg een plek hebben en waar kinderen kunnen struinen en met dieren kunnen omgaan in een kinderboerderij. Nu nog steeds is Landerij De Park een voorbeeld van burgerparticipatie: bestuur, partners en vrijwilligers maken samen het centrum tot wat het is. Het is een unieke organisatie die draait op vrijwilligers, ondersteund door maatschappelijke partners.
facebook instagram twitter