Workshop Vachtvilten

Wanneer:

zaterdag 12 september van 10:00 tot 16:00

Voor wie:

Voor volwassenen

Waar:

Landerij De Park, De Park 12, 6661 NW Elst; buiten en bij regen in De Pakschuur

Workshop Vachtvilten

Aantal deelnemers:              4 
Kosten:                                  95,- per persoon
Docent:                                 Marion Teeuwen, herder van de Solognotes schaapskudde

Vachtvilt je met ons mee?
Zaterdag 12 september gaan we op Landerij De Park vachtvilten. Heb je zin om even uit je hoofd te zijn en lekker met je handen, wat water en met de zachte materialen van wol te werken, doe dan met ons mee. We maken een warm en comfortabel schapenvacht/kleed voor op je stoel, bank, op de grond of op een stoel of bank in je tuin. Het houd je lekker warm en voelt prettig aan. Je kunt er zelfs yoga of meditatie op beoefenen, dieren en kinderen vinden dit doorgaans ook erg fijn.

Programma
Om 9:45 uur ben je van harte welkom en liggen de vachtjes al op je te wachten. Elk vachtje heeft een iets andere kleursamenstelling en vorm, je mag kiezen, welke jou het meeste aanspreekt.
Om 10:00 uur beginnen we met uitleg en daarna gaan we aan de slag! 
Tussendoor zullen we je voorzien van kopje koffie of thee met wat lekkers en tussen de middag wordt er een vegetarische lunch verzorgd door DROOM! de Landerij.
We eindigen de dag rond 16:00 uur

Hoe gaat het in zijn werk?
De vacht die je maakt komt van een geschoren schaap en wel het Solognotes schaap.
Deze kudde van Marion Teeuwen, graast heerlijk in de bermen van Park Lingezegen. De kudde zorgt op deze manier voor biodiversiteit.

We vilten de vacht op een ondergrond, hiervoor gebruiken we gekaarde wol van dezelfde schapen, je kunt ook voor andere gekaarde wol kiezen, voor een meerprijs. 
De techniek is natvilten, we gebruiken zeep, water en je handen. Door de beweging, wrijving van je handen, water en zeep gaat het vervilten tot een prachtig door jou zelfgemaakt kleed.

Het is best zwaar werk, je kunt elkaar helpen, en wij zijn er om je te helpen waar nodig. (Wel op afstand!)
Omdat je nat kunt worden, is het handig om laarzen of schoenen aan te doen die nat mogen worden. De grond kan door de zeep wat glibberig worden, daarom is op blote voeten werken ook fijn. We hebben voor iedereen een schort, als je dat prettig vindt. We werken bij droog weer buiten. Neem eventueel warme ( oude) kleding mee.

Na afloop ga je met je zelf gemaakte creatie naar huis. Het kleed moet dan nog wel verder opdrogen.
Eventueel haal je hem de volgende dag bij ons op als hij droog is.

We hebben er veel zin in en zien uit naar je komst! Vilt je met ons mee?

Aanmelden en kosten
De kosten zijn  € 95,-  per persoon (incl. vacht, koffie/thee met iets lekkers en een vegetarische lunch van DROOM! de Landerij)
Wil je mee doen? Stuur dan je aanmelding naar landerijdepark.activiteiten@gmail.com. Je krijgt dan een voorlopige bevestiging.

Na ontvangst van 95 euro ben je definitief aangemeld voor de workshop Vachtvilten.
Maak het geld svp over naar Stichting Boerderij Lingezegen, IBAN  NL10 RABO 01439.29.542  onder vermelding  van Workshop Vachtvilten 12 sept. en je naam.

 

 

 

                                       

 

Terug naar activiteitenoverzicht