Bekijk dit in je browser

Herfstnieuwsbrief oktober 2023


Beste bezoeker,

Regen en wind helpen de natuur mee om zich voor te bereiden op de winter. Herfst is een boeiend jaargetijde, ook op Landerij De Park. Kleine moeite dus om daar een lekkere nieuwsbrief over samen te stellen. Met als afsluitende klapper de rubriek Toen & Nu, waarin Marco Willemsen een film presenteert over onze Landerij. De vele vrijwilligers mochten de film al zien tijdens een zeer gezellige avond, waarop Alex van Hooff ons een boeiend verhaal vertelde over Burgers' Zoo.
Had je daar ook wel bij willen zijn? Doe mee bij Landerij De Park als vrijwilliger! Ook in de herfst.
Veel leesplezier!

Landerij De Park | PR team

Steun ons met je Overbetuwe Doet cheque

Steun ons met je Overbetuwe Doet cheque
Tot en met 12 november kunnen de inwoners van Overbetuwe weer een Overbetuwe Doet cheque weggeven aan een goed initiatief. De cheque is 7 euro waard.
Landerij De Park spaart deze ronde voor een opslagruimte voor moestuinmaterialen en een waterpomp.

Om in de kas meer ruimte te hebben voor de tuin en ruimte voor uitleg aan de schoolklassen willen de vrijwilligers

Lees verder

Kom jij het PR-team versterken?

Help je ons mee over hoe je Landerij De Park onder de aandacht kunt brengen? Ben je creatief, kun jij goed schrijven, ben je handig met de social media? Dan is vrijwilligerswerk bij Landerij De Park zeker iets voor jou! Ons PR-team zoekt vrijwilligers op het gebied van PR, Marketing en Communicatie.  Lees meer  over de vacature en laat wat van je horen!

Lees verder
Kom jij het PR-team versterken?

Stuur onze kerstkaart naar ...

Stuur onze kerstkaart naar ...
... opa & oma (2x), buurvrouw en buurman (3x), overbuurman en overbuurman, sportvrienden (5x), clubgenoot (2x), tante & oom (3x), ongetrouwde tante, juf, meester, de krantenbezorger, beste vriendin (6x), liefste vriend (1x), achternichtje, collega (4x), de tweeling aan het eind van de straat, de glazenwasser, en zo kun je nog wel even doorgaan. Allemaal verdienen ze een lieve kerstkaart. Kom dus vandaag nog naar de kinderboerderij; per setje van vier kaarten € 5,-. En zo steun je ook nog Landerij De Park!

Lees verder

Koop een duurzame kerstboom

Wil je je kerstboom niet bij het afval, maar terug in de natuur? Dat kan! Alle soorten en maten zijn in ruime mate beschikbaar. Hoe het werkt? Eigenlijk heel simpel: je zoekt eerst een Duurzame Kerstboom uit op https://www.duurzame-kerstbomen.nl/. Vervolgens kies je

Lees verder
Koop een duurzame kerstboom

Zomerhoning slingeren

Zomerhoning slingeren
Op 13 augustus hebben we de zomerhoning geslingerd. We slingeren twee keer per jaar en eind mei hebben we de voorjaarshoning geoogst. Beide keren doen we dat met kinderen. Dat is altijd een grote happening.

We slingeren de honing in de pakschuur. Kinderen kunnen

Lees verder

Pompidompompoen

Lekker om te neuriën. Fijne deun voor tevreden mensen. En daarbij heerlijke pompoenen uit onze eigen kweek. Kijk maar eens in ons kraampje bij de kas (ma 9.30-12; wo 14-16.30; vr 9-13).

Lees verder
Pompidompompoen

Op hoog niveau

Op hoog niveau
Kom je binnenkort weer op de Landerij, kijk dan vooral ook goed naar de pakschuur. De mannen van het klusteam hebben weer een fantastische klus gedaan: de wanden van de schuur zijn van onder tot boven van een gitzwarte nieuwe laag verf voorzien. Het hout is zo weer voor jaren uitstekend beschermd. Vind je dit wel stoer en wil je …

Lees verder

Bijenstal in het nieuws

Onze bijenstal is prachtig in het nieuws in het landelijke vakblad van Imkers Nederland. Lees het artikel over de educatieve bijenstal .

Lees verder
Bijenstal in het nieuws

RABOClubSupport: mooi bedrag voor Landerij De Park

De RABOClubSupport actie van RABObank Oostbetuwe en Maas en Waal heeft een mooi bedrag opgeleverd voor Landerij De Park. De opbrengst is € 842,19. Daarmee is een groot deel van de kosten voor een nieuwe boiler bij elkaar gespaard. Bedankt stemmers en natuurlijk de RABObank!

Warm hè?

Lekker hoor, zo'n nazomer. Korte broek, dun bloesje. Fijn in de schaduw. Maar hoe doe je dat als schaap? Dan belt de Landerij de schapenscheerder: kunt u onze schapen voor de tweede keer komen scheren? Nou, dat werd dus coupe soleil!

Lees verder
Warm hè?

Toen & Nu

Wil je echt goed de verschillen zien tussen acht jaar geleden en nu?
Kijk dan naar deze prachtige film van Marco Willemsen. Klik hier en geniet!

Steun Landerij De Park met een gift

Zonder jouw steun kan Landerij De Park zich niet ontwikkelen. Voor nieuwe zaken zijn we afhankelijk van giften, donateurs en fondsen. We vragen geen entree en krijgen geen subsidies. Dat is heel bijzonder!
Wil je Landerij De Park steunen? Een donateurschap is heel welkom. Dat kan al vanaf 25 euro per jaar.
Meld je aan via onze website en word Vriend!
Eenmalige bijdragen zijn ook erg welkom. Scan deze QR-code met je mobiele telefoon, vul zelf een bedrag in en doneer direct! Je gift is aan te merken als ANBI-gift aan Stichting Boerderij Lingezegen. Bedankt alvast!
QRcode Landerij De Park

Zin om mee te helpen als vrijwilliger?

Samen met de professionele partners op het terrein zorgen vrijwilligers voor de meest verrassende middag in het groen. Er zijn veel leuke vacatures. Doe je mee in een van de teams van enthousiaste vrijwilligers?
Zo'n 90 vrijwilligers zorgen voor de natuurattracties, onderhoud en beheer van terrein & gebouwen,
activiteiten en ondersteuning en PR & Communicatie. Voel je welkom om mee te doen.
Lees verder

Burgerinitiatief

Landerij De Park is ontstaan als initiatief van inwoners van Elst en omgeving. Zij wilden zich inzetten voor een plek in de buurt waar natuur en zorg een plek hebben en waar kinderen kunnen struinen en met dieren kunnen omgaan in een kinderboerderij. Nu nog steeds is Landerij De Park een voorbeeld van burgerparticipatie: bestuur, partners en vrijwilligers maken samen het centrum tot wat het is. Het is een unieke organisatie die draait op vrijwilligers, ondersteund door maatschappelijke partners.
facebook instagram twitter