Landerij De Park-header winter 2022-2023

Winternieuwsbrief januari 2023


Beste Bezoeker,

Winter 2023. Nou ja winter... het lijkt wel herfst en soms zelfs voorjaar. Dat is nog eens natuurbeleving! Altijd wat rustiger in deze periode op de Landerij, maar de eerste plannen voor het buitenseizoen zijn er al weer! En een heel belangrijke vacature-alert!

Veel leesplezier!
Landerij De Park | PR team

Vacature Beheerder Landerij De Park

Vacature Beheerder Landerij De Park
Er is een nieuwe vacature bij Landerij De Park. Wij zoeken een (betaalde) beheerder Landerij De Park. Een spil in de organisatie en belangrijk o.a. voor het beheer van de kinderboerderij.
Een beetje een duizendpoot... Wie weet, past het bij jou? Dan hopen we dat je reageert! Of ken je iemand waarvoor het past? Geef je de tip door?
Bekijk de Vacature Beheerder Landerij De Park en reageer naar of stel je vragen aan boerderijlingezegen.bestuur@gmail.com

Actie Overbetuwe Doet

Overbetuwe Doet: Poloshirts!
De najaarsactie Overbetuwe Doet is weer helemaal gelukt. Dank voor alle cheques! De vrijwilligers zijn in het komende seizoen regelmatig te zien in hun nieuwe poloshirt.

In de komende actie doen we weer mee. Dan sparen we voor een vervanging van de nestschommel. Je hoort nog van ons!

Egeltjestrekpad

Egeltjestrekpad
Vorig najaar is rechtsachter het podium begonnen met de aanleg van een egeltjestrekpad. Een pad waarlangs volop kruiden staan, die, als je er langsloopt en ze aanraakt, de meest lekkere geuren verspreiden. Onder toezicht van Mieke is er een stukje tuin verbouwd om de kinderen en hun ouders op avontuurlijke wijze kennis te laten maken met de smaakmakers. Eigenlijk net zoals …

Lees verder

Wonen op de Landerij

Wonen op de Landerij
Nee, dat kan natuurlijk niet. Je kunt er heerlijk spelen, maar daarna ga je weer naar je eigen huis. Maar als je een egel bent, dan kun je wél op de Landerij wonen. De bibliotheek Elst organiseert op woensdagmiddag activiteiten rond allerlei thema's. In oktober wilden vijftien kinderen alles weten over egels. We deden in oktober 2022 op Landerij De …

Lees verder

De tuin is in winterslaap

De tuin gaat in winterslaap
De eerste serieuze nachtvorst heeft in een klap gezorgd voor een kaalslag in de tuin. Alle zomerplanten lieten in één nacht hun bladeren hangen, verkleurden tot lelijk donkergroen en stortten zielloos ter aarde als gevolg van het stukvriezen van de tere cellen. De robuuste wintergroenten daarentegen genoten volop van deze koude dreun. De boerenkool en palmkool …

Lees verder

Rust in de bijenstal?

Rust in de bijenstal?
Ogenschijnlijk is het rust in de bijenstal in de wintermaanden. Veel mensen denken dan ook dat de bijenvolken in winterslaap zijn. Dat is echter niet het geval. De volken zijn volop in leven. De koningin is vanaf begin december wel een tijdje gestopt met het leggen van eitjes. Als de temperatuur lager dan tien graden is, dan blijven de bijen …

Lees verder

NL DOET 11 maart: 9-12 uur

Voor het nieuwe seizoen gaan we de bijenstal een verfbeurt geven. Dat gaan we ook doen bij de kinderboerderij. Dan zien de gebouwen er voor het nieuwe seizoen weer netjes uit.
Verder begint het seizoen in de moestuin. Daar gaan we met de vrijwilligers de eerste voorbereidingen doen door de grond zaaiklaar te maken. Als laatste maken we het pad bij de moestuin onkruidvrij. Doe je mee?
Nieuwe vrijwilligers kunnen inschrijven op de website van NL DOET
Bij Landerij De Park bekende vrijwilligers kunnen zich aanmelden via landerijdepark.vrijwilligers@gmail.com
Logo_NLDOET

Toen en nu: het struinpad

Een nieuwe rubriek in de nieuwsbrief: toen en nu. We gaan op zoek naar beelden van toen (van het begin van Landerij De Park) en nu. Zoveel ontwikkeld en gegroeid: leuk om bij stil te staan! Deze keer het struinpad. Imke bericht:
"Twee keer dezelfde plek, twee keer hetzelfde meisje. De foto’s zijn uit 2017 (links) en 2023 (rechts). Wat een verschil. In 2016 maakten we kennis met Landerij De Park. Een plek waar onze kinderen op ontdekkingstocht konden. Wat kwamen we er graag en veel. Veel veranderde,

Lees verder
Toen en nu: het struinpad

Even voorstellen: 2 nieuwe bestuursleden

Twee nieuwe bestuurders omgewisseld
Twee nieuwe mensen komen het bestuur van Stichting Boerderij Lingezegen versterken: Joan Boersma en Hans Teunissen. Daar zijn we blij mee. Hartelijk welkom!
Jouke Fridsma heeft na vijf jaar besloten te stoppen met het bestuur. Jouke: dankjewel voor al je inzet!
Joan en Hans stellen zich voor:

Lees verder

Burgerinitiatief

Landerij De Park is ontstaan als initiatief van inwoners van Elst en omgeving. Zij wilden zich inzetten voor een plek in de buurt waar natuur en zorg een plek hebben en waar kinderen kunnen struinen en met dieren kunnen omgaan in een kinderboerderij. Nu nog steeds is Landerij De Park een voorbeeld van burgerparticipatie: bestuur, partners en vrijwilligers maken samen het centrum tot wat het is. Het is een unieke organisatie die draait op vrijwilligers, ondersteund door maatschappelijke partners.
facebook twitter instagram